الجمعة، 24 مارس 2023

مطعم الشيباني الدقي

مطعم الشيباني الدقي

رقم تليفون مطعم الشيبانى الدقى,وسائل الاتصال للتواصل مع مطعم الشيبانى

Webمنيو و رقم دليفرى (خدمة توصيل) مطعم الشيبانى الحديث الدقى فى مصر الخط الساخن وقائمة الطعام وعناوين فروع الشيبانى الحديث الدقى فى مصر اتصل بضغطه واحده WebSep 10,  · الشيباني - AL Shebani, القاهرة, الدقي شرقي, مطاعم, 49 شارع الدقي, Egypt- Read الشيباني - AL Shebani reviews on Cairo اشترك الان english WebAl Shebany (Yemeni Food) - مطعم الزيني الشيباني(الزيني الشيباني) - ربع حنيذ Paling sedap untuk di makan - Location: 49 شارع الدقى، الدقي أ Webالعنوان: امام سوبر ماركت سوق الحبايب - الدقى - 49 ش الدقى وسائل الاتصال للتواصل مع مطعم الشيبانى Webعنوان الشيبانى 49 شارع الدقى، امام سوبر ماركت سوق الحبايب الدقي ، الجيزة خدمة التوصيل متوفر دليفرى رقم التليفون - ... read more




المهم بعد ما الجرسون جاب لنا المنيو، وطبعًا لأننا أول مرة ندخل مطعم يمني، سألناه عن الأكلات اليمينة المشهورة، فـ نصحنا كبداية نبدأ بفحسة وسلتة.. حضرتك قلت فحسة؟ طب سلتة وسمعنا عنها قبل كده.. إيه فحسة دي؟ لما نشوف. وأول حاجة نزلت لنا كانت مرقة اللحمة مجانًا وهي عبارة عن المرقة اللي استويت فيها اللحمة مع الكاري، والحقيقة أنها كانت سخنة وحلوة جدًا ومليانة توابل. المشكلة ما كانتش في المرقة، الصدمة الحضارية بالنسبة لنا أن ما كانش فيه لا ملعقة ولا شوكة ولا سكينة، فـ طلبناهم من الجرسون علشان نشرب الشوربة، الراجل يا حرام كان مستغربنا جدًا وجاب لنا مشكورًا ملاعق بلاستيك، اللي كملت معانا المشوار، وإلا كنا هـ نرجع لزمن ما قبل الحداثة ونلتهم اللحم بنهم كالإنسان الأول، المهم أننا عرفنا أن معظم المطاعم اليمنية بـ تبقى كده، فلما تروحوا ابقوا خذوا الشوكة والسكينة معاكم يا جماعة.


الفرقعة كلها كانت في السلتة 12 جنيه والفحسة 25 جنيه ، والسلتة اسمها كده مش غلطة إملائية كأن حاجة اتسلتت منك ، ودي عبارة يا سيدي عن طاجن لحمة مفرومة وأرز وبطاطس وطماطم مضروبين في الخلاط وفوقيهم صوص حلبة.. أي نعم حلبة، وكانت حكاية شرقية بنكهة يمنية، الحقيقة أنها كانت حلوة جدًا وسخنة جدًا، وكل تغميسة فيها ممتعة. أما الفحسة دي، فكانت لغز مبهم في الأول بالنسبة لنا، عمالين بـ نأكلها ومش عارفين هي مكونة من إيه بالضبط، والمفاجأة الثانية أنها بسيطة جدًا، مجرد بصل ولحمة عجل ومرقة، مقطعين صغير جدًا ومليانين توابل. كل تغميسة بالعيش بتاعهم المبهج اللي شبه الفطير عندنا شوية بـ تأخدك على بلاد اليمن الطيبة، مجرد توابل مبهجة في فمك بـ تِمَزجك ولا أحلى لحن لأم كلثوم. بعد ما الجرسون وصف لنا بـ يتعمل إزاي أنهم بـ يلفوه في ورق زبدة وفويل، تحمسنا أكثر أننا نجربه، وأول ما جاء كانت المفاجأة الثالثة، في الطبق النحاس اللي شبه طبق الكشري عندنا وفوقه أرز، رزة رزة واحدة صفراء وواحدة برتقالي تقريبا حطوا التوابل مع مياه الرز فما شربهاش كويس، وكوز بطاطا من فوق، هو مش بطاطا ولا حاجة بس شكلها كان شبهه قوي باللفة اللي حاطينها عليها، لكن وجهة نظرنا اختلفت تمامًا، لما فتحناه وأكلناه، لحمة بـ تذوب في فمك كأنها زبدة أو قطعة من مأدبة السلطان المفخم، حاجة ما تتوصفش، تتاكل لحد آخر قطعة بس، المشكلة أن حجمها كان صغير بس.


المشكلة ما كانتش في المرقة، الصدمة الحضارية بالنسبة لنا أن ما كانش فيه لا ملعقة ولا شوكة ولا سكينة، فـ طلبناهم من الجرسون علشان نشرب الشوربة، الراجل يا حرام كان مستغربنا جدًا وجاب لنا مشكورًا ملاعق بلاستيك، اللي كملت معانا المشوار، وإلا كنا هـ نرجع لزمن ما قبل الحداثة ونلتهم اللحم بنهم كالإنسان الأول، المهم أننا عرفنا أن معظم المطاعم اليمنية بـ تبقى كده، فلما تروحوا ابقوا خذوا الشوكة والسكينة معاكم يا جماعة. الفرقعة كلها كانت في السلتة 12 جنيه والفحسة 25 جنيه ، والسلتة اسمها كده مش غلطة إملائية كأن حاجة اتسلتت منك ، ودي عبارة يا سيدي عن طاجن لحمة مفرومة وأرز وبطاطس وطماطم مضروبين في الخلاط وفوقيهم صوص حلبة.. أي نعم حلبة، وكانت حكاية شرقية بنكهة يمنية، الحقيقة أنها كانت حلوة جدًا وسخنة جدًا، وكل تغميسة فيها ممتعة. أما الفحسة دي، فكانت لغز مبهم في الأول بالنسبة لنا، عمالين بـ نأكلها ومش عارفين هي مكونة من إيه بالضبط، والمفاجأة الثانية أنها بسيطة جدًا، مجرد بصل ولحمة عجل ومرقة، مقطعين صغير جدًا ومليانين توابل.


كل تغميسة بالعيش بتاعهم المبهج اللي شبه الفطير عندنا شوية بـ تأخدك على بلاد اليمن الطيبة، مجرد توابل مبهجة في فمك بـ تِمَزجك ولا أحلى لحن لأم كلثوم. بعد ما الجرسون وصف لنا بـ يتعمل إزاي أنهم بـ يلفوه في ورق زبدة وفويل، تحمسنا أكثر أننا نجربه، وأول ما جاء كانت المفاجأة الثالثة، في الطبق النحاس اللي شبه طبق الكشري عندنا وفوقه أرز، رزة رزة واحدة صفراء وواحدة برتقالي تقريبا حطوا التوابل مع مياه الرز فما شربهاش كويس، وكوز بطاطا من فوق، هو مش بطاطا ولا حاجة بس شكلها كان شبهه قوي باللفة اللي حاطينها عليها، لكن وجهة نظرنا اختلفت تمامًا، لما فتحناه وأكلناه، لحمة بـ تذوب في فمك كأنها زبدة أو قطعة من مأدبة السلطان المفخم، حاجة ما تتوصفش، تتاكل لحد آخر قطعة بس، المشكلة أن حجمها كان صغير بس. وكالعادة لما تحبوا تجربوا مطعم غريب لازم تأخدوا حد معاكم قلبه جريء وبـ يحب يجرب ومستعد أن التجربة تطلع وحشة أو حلوة، لأن الأكل ما بـ يبقاش له طعم وأنت بـ تأكل لوحدك حتى لو الأكل حلو، الصحبة بـ تفرح روحك وتسعد قلبك، ما تخافش من أنك تجرب حاجة جديدة وجربوا الحنيذ والسلتة والفحسة وطبعًا معصوب الأمير.


دمتم بالرضا سعداء. تم التقييم بواسطة Nagla Ashraf. نصيحة ممكن تطلب دليفري من الرقم ده: وتستمتع بأكلك في البيت.



أول ما بـ تدخل بـ تلاقي على أيدك اليمين باب المطبخ وفي وشك مكتبين للكاشير وبـ تطلع سلمة علشان تواجه أول فجأة، الترابيزات بسيطة جدًا خشب والكراسي خشب وعلى الترابيزة مفرش بلاستيك فوقيه ورق زبدة للحفاظ على المفرش من لغوصة الزبائن طبعًا. المهم بعد ما الجرسون جاب لنا المنيو، وطبعًا لأننا أول مرة ندخل مطعم يمني، سألناه عن الأكلات اليمينة المشهورة، فـ نصحنا كبداية نبدأ بفحسة وسلتة.. حضرتك قلت فحسة؟ طب سلتة وسمعنا عنها قبل كده.. إيه فحسة دي؟ لما نشوف. وأول حاجة نزلت لنا كانت مرقة اللحمة مجانًا وهي عبارة عن المرقة اللي استويت فيها اللحمة مع الكاري، والحقيقة أنها كانت سخنة وحلوة جدًا ومليانة توابل. المشكلة ما كانتش في المرقة، الصدمة الحضارية بالنسبة لنا أن ما كانش فيه لا ملعقة ولا شوكة ولا سكينة، فـ طلبناهم من الجرسون علشان نشرب الشوربة، الراجل يا حرام كان مستغربنا جدًا وجاب لنا مشكورًا ملاعق بلاستيك، اللي كملت معانا المشوار، وإلا كنا هـ نرجع لزمن ما قبل الحداثة ونلتهم اللحم بنهم كالإنسان الأول، المهم أننا عرفنا أن معظم المطاعم اليمنية بـ تبقى كده، فلما تروحوا ابقوا خذوا الشوكة والسكينة معاكم يا جماعة.


الفرقعة كلها كانت في السلتة 12 جنيه والفحسة 25 جنيه ، والسلتة اسمها كده مش غلطة إملائية كأن حاجة اتسلتت منك ، ودي عبارة يا سيدي عن طاجن لحمة مفرومة وأرز وبطاطس وطماطم مضروبين في الخلاط وفوقيهم صوص حلبة.. أي نعم حلبة، وكانت حكاية شرقية بنكهة يمنية، الحقيقة أنها كانت حلوة جدًا وسخنة جدًا، وكل تغميسة فيها ممتعة. أما الفحسة دي، فكانت لغز مبهم في الأول بالنسبة لنا، عمالين بـ نأكلها ومش عارفين هي مكونة من إيه بالضبط، والمفاجأة الثانية أنها بسيطة جدًا، مجرد بصل ولحمة عجل ومرقة، مقطعين صغير جدًا ومليانين توابل. كل تغميسة بالعيش بتاعهم المبهج اللي شبه الفطير عندنا شوية بـ تأخدك على بلاد اليمن الطيبة، مجرد توابل مبهجة في فمك بـ تِمَزجك ولا أحلى لحن لأم كلثوم. بعد ما الجرسون وصف لنا بـ يتعمل إزاي أنهم بـ يلفوه في ورق زبدة وفويل، تحمسنا أكثر أننا نجربه، وأول ما جاء كانت المفاجأة الثالثة، في الطبق النحاس اللي شبه طبق الكشري عندنا وفوقه أرز، رزة رزة واحدة صفراء وواحدة برتقالي تقريبا حطوا التوابل مع مياه الرز فما شربهاش كويس، وكوز بطاطا من فوق، هو مش بطاطا ولا حاجة بس شكلها كان شبهه قوي باللفة اللي حاطينها عليها، لكن وجهة نظرنا اختلفت تمامًا، لما فتحناه وأكلناه، لحمة بـ تذوب في فمك كأنها زبدة أو قطعة من مأدبة السلطان المفخم، حاجة ما تتوصفش، تتاكل لحد آخر قطعة بس، المشكلة أن حجمها كان صغير بس.


وكالعادة لما تحبوا تجربوا مطعم غريب لازم تأخدوا حد معاكم قلبه جريء وبـ يحب يجرب ومستعد أن التجربة تطلع وحشة أو حلوة، لأن الأكل ما بـ يبقاش له طعم وأنت بـ تأكل لوحدك حتى لو الأكل حلو، الصحبة بـ تفرح روحك وتسعد قلبك، ما تخافش من أنك تجرب حاجة جديدة وجربوا الحنيذ والسلتة والفحسة وطبعًا معصوب الأمير. دمتم بالرضا سعداء. تم التقييم بواسطة Nagla Ashraf. نصيحة ممكن تطلب دليفري من الرقم ده: وتستمتع بأكلك في البيت. أحسن حاجة الأكل السخن الجميل والمتبل ببراعة. أسوأ حاجة المكان وتنظيمه أو شكله عامة. الشيباني - AL Shebani 49 شارع الدقي - الدقي. أكتب تقييم أضف تعليقاً إلغاء الرد يجب أنت تكون مسجل الدخول لتضيف تعليقاً. معالم وسياحة موضوع مميز. الحياة في كايرو موضوع مميز.



رقم تليفون مطعم الشيبانى الدقى,وسائل الاتصال للتواصل مع مطعم الشيبانى

WebSep 10,  · الشيباني - AL Shebani, القاهرة, الدقي شرقي, مطاعم, 49 شارع الدقي, Egypt- Read الشيباني - AL Shebani reviews on Cairo اشترك الان english WebSep 10,  · الشيباني - AL Shebani, القاهرة, الدقي شرقي, مطاعم, 49 شارع الدقي, Egypt- Read الشيباني - AL Shebani reviews on Cairo اشترك الان english Webمنيو و رقم دليفرى (خدمة توصيل) مطعم الشيبانى الحديث الدقى فى مصر الخط الساخن وقائمة الطعام وعناوين فروع الشيبانى الحديث الدقى فى مصر اتصل بضغطه واحده WebContact ‎مطاعم ومخبازه الزيني الشيباني‎ on Messenger. Restaurant. Hours. Always open. Page transparency See more. Facebook is showing information to help you better understand Webتناول الطعام داخل المطعم · جلوس في الهواء الطلق · استلام في المتجر الفعلي شارع حدة مطعم الشيباني -Modern AL-Shabani Restaurant - Home WebAl Shebany (Yemeni Food) - مطعم الزيني الشيباني(الزيني الشيباني) - ربع حنيذ Paling sedap untuk di makan - Location: 49 شارع الدقى، الدقي أ ... read more



حضرتك قلت فحسة؟ طب سلتة وسمعنا عنها قبل كده.. أي نعم حلبة، وكانت حكاية شرقية بنكهة يمنية، الحقيقة أنها كانت حلوة جدًا وسخنة جدًا، وكل تغميسة فيها ممتعة. دمتم بالرضا سعداء. أول ما بـ تدخل بـ تلاقي على أيدك اليمين باب المطبخ وفي وشك مكتبين للكاشير وبـ تطلع سلمة علشان تواجه أول فجأة، الترابيزات بسيطة جدًا خشب والكراسي خشب وعلى الترابيزة مفرش بلاستيك فوقيه ورق زبدة للحفاظ على المفرش من لغوصة الزبائن طبعًا. الشيباني - AL Shebani 49 شارع الدقي - الدقي. بعد ما الجرسون وصف لنا بـ يتعمل إزاي أنهم بـ يلفوه في ورق زبدة وفويل، تحمسنا أكثر أننا نجربه، وأول ما جاء كانت المفاجأة الثالثة، في الطبق النحاس اللي شبه طبق الكشري عندنا وفوقه أرز، رزة رزة واحدة صفراء وواحدة برتقالي تقريبا حطوا التوابل مع مياه الرز فما شربهاش كويس، وكوز بطاطا من فوق، هو مش بطاطا ولا حاجة بس شكلها كان شبهه قوي باللفة اللي حاطينها عليها، لكن وجهة نظرنا اختلفت تمامًا، لما فتحناه وأكلناه، لحمة بـ تذوب في فمك كأنها زبدة أو قطعة من مأدبة السلطان المفخم، حاجة ما تتوصفش، تتاكل لحد آخر قطعة بس، المشكلة أن حجمها كان صغير بس. أحسن حاجة الأكل السخن الجميل والمتبل ببراعة.



الحياة في كايرو موضوع مميز, مطعم الشيباني الدقي. الشيباني - AL Shebani 49 شارع الدقي - الدقي. أسوأ حاجة المكان وتنظيمه أو شكله عامة. المشكلة ما كانتش في المرقة، الصدمة الحضارية بالنسبة لنا أن ما كانش فيه لا ملعقة ولا شوكة ولا سكينة، فـ طلبناهم من الجرسون علشان نشرب الشوربة، الراجل يا حرام كان مستغربنا جدًا وجاب لنا مشكورًا ملاعق بلاستيك، اللي كملت معانا المشوار، وإلا كنا هـ نرجع مطعم الشيباني الدقي ما قبل الحداثة ونلتهم اللحم بنهم كالإنسان الأول، المهم أننا عرفنا أن معظم المطاعم اليمنية بـ تبقى كده، فلما تروحوا ابقوا خذوا الشوكة والسكينة معاكم يا جماعة. أحسن حاجة الأكل السخن الجميل والمتبل ببراعة.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

المشاركات الشائعة

إجمالي مرات مشاهدة الصفحة